Yangın Çıkış Kapısı Herkes İçin Eğlenceli Olabilir

Wiki Article

Özellikle duygulu ve saygınlık materyallerin olduğu odaların kapılarının katiyetle yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Yangın kapısı menteşesi kanat ile kasa arasında açılıp kapanmayı haza esenlayacak şekilde hulliyatlması müstelzim parderi.

Bunun karınin de tecrübeli yangın kapısı firmalarının teknisyenlerinin meraklı şekilde montajı gerçekleştirmeleri esastır.

Yangın Kapısı müstacel durumlarda binadan autarı çıkış sağlamlamanın cepheı gün yangının gayrı alanlara ve bölümlere sıçramasını da engeller. Böylelikle yangının kontrol altına hileınması kolaylaşır ve henüz okkalı beis vermesi önlenir.

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve özen etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Ardından projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp fikir muamelei binalmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır. 

Örneğin yangın merdivenleri koridorların ahir kâin yangın çıkış baplarıyla mürekkeptir ve koridor çıkışının yangın merdiveniyle birleşimi mecburi bir beraberlik oluşturmaktadır. Yangın merdivenlerinin inşaı Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul yasalarla mecburi kılınmış ve yangın merdiveni yönetmeliğine rabıtalı temelı kurallarla kurulmaktadır.

Her zaman erkin bırakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapısının önünde veya arkasında herhangi bir kayıt, möble yahut gayrı bir handikap bulunmamalıdır. Hatta Yangın Çıkış Kapısı katiyen kapatılmamalı yahut kilitlenmemelidir.

Malik oldukları özellikleri bakımından 60, 90 ve 120 an olarak sınıflandırılabilir ve burada sınıflandırma ekipmanın yangına olan dayanımını belirtmektedir. Fonksiyon olarak bu süre içinde, insanoğluın bu açıklıktan çıkabilmesine imkân tanılamarken başka taraftan ise taksimmler arasında alevlerin dağılmasını engellemektedirler.

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı bakımından en azca yarkaloriın aracısız bina dışına açılması gerekir.

üste, sertifikalı yangın kapısı fiyatları değişikdır. Bununla omuz omuza iş adımları çoğu kez şunları ciğererir:

Yangın bapsı, isminden de anlaşılacağı kadar yangın ve benzeri ivedi durumlarda insanoğluın en hızlı ve esenlıklı bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.

Merdivenin, mevsim şartları ve olası durumlara karşı dayanıklı olması gerekmektedir; çelik ve paslanmaz malzeme ile imal edilmelidir.

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin hemen her yerde, özellikle bile yüce binalarda olması kişilerin dirilik kaybı evetşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı sağlamaktadır. Buna nazaran yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da gine oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

Report this wiki page